SKOG jeugdnieuws
2005: Aalter
Vooreerst: Een gelukkig schaakjaar aan iedereen! Wie nog dingen uit het verleden wil bekijken, zie in het archief hiernaast. We starten met een propere lei
Verslag: We waren met negen, en vijf supporters. In elke categorie hadden we een of meerdere vertegenwoordigers. We opteerden dit keer om de acteurs eens te tonen. De uitslagen. De criteriumstand.
Hieronder volgt het verslag van eenieder. Inschrijven voor het volgend criteriumtornooi in Geel kan je hier.
Allen daarheen en verwittig Lucas als je mee gaat per mailtje door hier te klikken: Lucas !
Hendrik haalt 4,5 op 9
Onze kleine grote belofte stelt weerom niet teleur. Denk eraan hij mag nog 5 jaar in deze categorie meespelen! Binnen het jaar (nog een jaartje rijpen en leren lezen en schrijven) haalt hij een top 10 plaats. Binnen twee jaar wint hij tornooien (mijn voorspelling!).
Hendrik denkt...
Philip haalt 5 en is 18de!
Philip toonde erg mooie dingen, dat belooft! Regelmatig zet hij zich in winnende positie, dan verslapt de aandacht wat. De tegenstander ruikt dan winst, maar dan begint Philip weer. Uit de meest onmogelijke posities slaagt hij er verschillende keren in terug te komen. Toch weer een bevestiging van zijn goede resultaat in Brugge. Vreemd ook dat hij op een ander bord kijkt terwijl hij zijn zet doet. Volgende keer ongetwijfeld 6!
Philip kijkt...
Benjamin gedeeld zesde!
Voor de eerste maal deelnemend in de categorie min 12, scoort hij zeer goed, na een 3 op 4 haalt hij nog 2 op 3 en eindigt helemaal vooraan. Dit is vast weer een stimulans om het in Geel zeker zo goed te doen. Zijn vader Ruben vindt ook dat Benjamin met rasse schreden vooruitgaat.
Benjamins moordblik
Thierry haalt 4.5 en wordt 17de!
Weer een zeer degelijke prestatie van Thierry. Een half puntje nog erbij en hij duikt ook de top 10 in!
Thierry in actie
Nils 6.5!
Nils bleek weer in topvorm. Yasseen Chaudhary, de elo-favoriet en terugkerend uit de -16 reeks, zag alle kleuren van de regenboog. Nils kwam op bord 1 vanaf ronde 4 en stond zijn plaats niet meer af. Verschillende Nederlanders die afgezakt waren moesten eraan geloven (dat zien we graag :-). In ronde 7 (met een punt voorsprong) gunde hij Martijn Maddens uit Brugge een remise en wint dus nog met een vol punt voorsprong op Martijn in deze voor hem nog steeds hogere categorie. De inspanningen van vorig jaar (het leren verliezen!) renderen! Proficiat!
Hmm?
Jasper haalt 4.5
Voor de eerste maal deelnemend in de categorie min 16, scoort hij zeer goed, na een 3 op 4 haalt hij nog 1.5 op 3 en eindigt 9de! Wederom een top-10 plaats in het eerste jaar in deze reeks. Jasper is ook bijzonder tevreden over zijn mat achter de paaltjes tegen Kairet Koen (de ligakampioen!), daar had hij nog een appeltje mee te schillen! Dikwijls ging hij ook inspiratie opdoen bij zijn stap 6-meester, Daniel Sadkowski. Het is zeer leuk als zo iemand ook aanwezig is op een jeugdtornooi.
Jasper negende!
Jeroen
Jeroen startte uitstekend maar raakte dan vermoeid en moest dan de laatste 3 matches uit handen geven. Maar Jeroen zal er zeker weer staan in Geel.
Kop op Jeroen!
Wout terug van weggeweest
Wout deed na lange tijd weer eens mee, hij is dus terug, maar nog niet helemaal. Gebrek aan competitieritme deden hem meermaals de das om. Toch nog dertiende!
Bravo Wout!
Daniel haalt 6 op 7!
Onze oudste jeugdspeler deed mee in de V-categorie. Als elo-favoriet moest hij slechts 1 spelletje inleveren. Pech houdt hem van een gedeelde eerste plaats, hij wordt dus tweede.
Bravo Daniel!
Het hele team supporters!
De supporters
Van links naar rechts: Lucas , Ruben, Rudi, Rudi, Karien
Met dank aan Marc Schuurbiers, de fotograaf van dienst en ook halve supporter.
Terug