logo
[home] [mail ons] [forum]
Nieuwe Site!
Pas jullie Bookmarks aan!!!
Vanaf nu staat de jeugd skog pagina op dezelfde server als de volwassenen pagina!.
Volgend jeugdtoernooi in Landegem op 23 juni.
Criteriumtoernooi verslag
Aalter 1 mei 2007
hier een verslag van het jeugdtoenooi van Aalter Volgende criteriumtoernooi is op 27 mei in Humbeek. Met z'n drieën waren we aanwezig in Aalter, Hendrik bij de -10, Benjamin bij de -14 en Louis bij de -16. Hendrik speelde dit maal bij een voor hem te hoge reeks de -10. Maar toch haalt hij er 7/9 en wordt zelfs gedeeld tweede. Benjamin speelde bij de -14, hij haalt 4,5/7 en wordt daarmee gedeelt achtste. Ver van Yordi Schaeken die weeral 7/7 haalt. Louis speelde bij de -16, die heel sterk bezet is, en haalt er 2/7. Hij wordt gedeeld vierendertigste.
Uitslagen hier.
Volgend jeugdtoernooi in Humbeek op 23 juni.
BJK: Hendrik kampioen bij de -8!
Oostende 9-15 april 2007


Hendrik wordt voor de 2de maal op rij kampioen bij de -8. Daarenboven haalt hij nog een 8ste plaats bij de -10!
Benjamin eindigt 20ste bij de -14 met 5 op 9.
Jeroen eindigt knap 11de bij de jongens -18 met 5,5 op een zucht van de 10de plaats met scheidingspunten. Bravo!
Wout eindigt 10de met 4,5 bij de -20. Knap.
Nils haalt ei-zo-na zijn beoogde helft, de onterechte verliespartij tegen Krasucki verhinderde dit. Alle commentatoren waren hert er wel over eens dat hij zijn plaats verdiende bij de elite.
Alles bij elkaar een geslaagd kampioenschap van de jonge oude goden! Uitslagen hier.

Volgend jeugdtoernooi in Aalter op dinsdag 1 mei.
Hoboken
Criteriumtoernooi 18 maart
Er waren 10 jeugdspelers van SKOG die deelnamen aan het tornooi van Moretus op 18 maart; maar spijtig dat Dries op het laatste moment moest afzeggen.
De beste prestaties kwamen van onze jongsten : Jasper haalde 5/9 (vijfde plaats) en Tim 4.5/9 (zesde plaats) bij de -8. Erg goed, en ze verbeteren allebei erg snel! Bij de -10 hadden we 4 spelers, maar allemaal nog stap 2. En dus was het lastig tegen heel wat tegenstanders die reeds in stap 3 zitten. Toch haalden Jonas, Joachim en Maarten een 4/9, en Alexander (zijn eerste groot tornooi) 3.5/9.
Bij de -12 deed vooral Minne (ook nog stap 2) het uitstekend: 3.5/7. Eindelijk eens een meisje dat het goed doet bij de SKOG-jeugd! Voor Michiel was het zijn eerste tornooi , de 3/7 is pas een begin....
En dan hadden we nog ons topbord (wat de leeftijd befreft toch): De Louis !!! Als stap-2er bij de -16 , da's echt niet te doen (merendeel van zijn tegenstanders zijn minstens stap 5). Maar toch haalde Louis 2 punten! En zijn goed humeur bleef onveranderd...
Met de overwinning van onze penningmeester bij de nestors was de dag voor SKOG weer goed. Uitslagen alvast hier.

Hiernaast vind je een nieuwe link naar het jeugdcriterium 2007! JC2007

Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Aalter op dinsdag 1 mei.
Strombeek-Bever
Debutantentoernooi 4 maart
We trokken met 15 kinderen naar Strombeek voor het eerste beginnerstornooi (alleen stap2 en3 spelers toegelaten). Het was erg druk bij de inschrijving, er waren dan ook 140 deelnemers! De eerste 4 rondes waren Zwitserse paring in 2 groepen , daarna werden de spelertjes onderverdeeld in groepjes van 4 spelers, volgens de behaalde uitslag in de voorronde. De nummers 1 en 2 van de 2 groepen speelden samen. De nummers 3 en 4 in reeks 2, enz. Na de 4 schiftingsrondes hadden we een schitterend resultaat voor SKOG: - iedereen had minstens 2 op 4!!!! Normaal voor de stap3-spelers, maar zeker niet simpel voor de 7 eerstejaars-spelers! - Robbe haalde 4 op 4 , Arnaud 3.5 en Joachim(st2), Domien , Louis (st2), Minne (st2) en Maarten (eerstejaars st2) haalden 3 op 4. De indeling in groepjes van 4 hield natuurlijk een risico in : zo belandde Robbe natuurlijk in de eerste (en sterkste) groep.Maar ook Joachim kwam uit in groep3 tegen 3 stap3-spelers. Vooral voor de eerstejaars was het soms erg moeilijk..... We hadden 3 groepswinnaars : Arnaud (groep3) , Domien (groep4) en Minne (groep6) . Vooral knap van Minne als stap2-er en enige meisje van SKOG! Tweedes werden Louis (dezelfde groep als Minne,pech dus voor Louis) , Dickran , Robbe (in de eerste groep!) , Jasper en Jonas (beide eerstejaars,zeer mooi resultaat) Derdes werden Robin en Maarten En dan nog de pechvogels die in te sterke groepen moesten uitkomen: Joachim ,Tim , Mattias, Felix en Colin. Het was een leuk tornooi en smaakt zeker naar meer. Op 29 april komt er weer een speciaal debutantentornooi in Gent, maar meer daarover later. Foto's. Jan Viaene

Hiernaast vind je een nieuwe link naar het jeugdcriterium 2007! JC2007

Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Hoboken op 18 maart.
Geel
Jeugdcriteriumtoernooi 18 februari
Drie Skoggers deden mee in Geel: Benjamin, Hendrik en Tim. Tim scoort een mooie 3, niet slecht als beginner. Hij wordt hiermee 21ste.
Hendrik wordt 8ste bij de -10 met 6 op 9. Zeer goed weeral. Benjamin zit al 2 categorieën hoger en scoort 3,5 op 7 bij de -14 en wordt daarmee 14de.
Uitslagen en standen zijn nu steeds op dezelfde site te vinden.
Jeugdkampioenschap Vlaanderen
JKVV 3-4 en 10 februari
Drie Skoggers doen mee aan het jeugdkampioenschap van Vlaanderen. Hendrik begint pas op de 10de maar Benjamin en Nils zijn al aan de slag bij de -14. En hoe! Ze staan beiden mee op kop met 2 op 2!
Benjamin is in superform. Hij verslaat op een mooie wijze Michelle Gijsen (5de gerangschikt). Hij had er dan ook nog een eitje mee te pellen sinds het Belgisch kampioenschap. Daarna schuift hij Dieter De Ridder (7de gerangschikt) de vernieling in. Morgen mag hij tegen de derde. Doordoen zouden we zeggen!
Tegen Yordi Schaeken liep het mis maar daarna scoorde hij weer erg snel en vlot. 3 op 4! Nils op het eerste bord kreeg het wat makkelijker tegen de nummers 14 en 10. Dit stelde dan ook weinig problemen. Morgen tegen het nummer 4. Ook doordoen zouden we zeggen! Nu Nils heeft doorgedaan en zette Stefan Beukema relatief eenvoudig opzij. Daarna volgde de Bruggeling Vandewiele Emiel. 4 op 4. Alles moet volgende week zaterdag gebeuren. Er zitten mooie ereplaatsen in voor beide skoggers.
Zaterdag 10 februari:
Hendrik doet zijn intrede en haalt vier op zes. Hij stond zelfs gewonnen tegen de latere winnaar maar geeft het dan weg.
Zijn broer Benjamin is jammer genoeg ziek en mist daardoor ronde 5, jammer. In ronde zes staat hij remise tegen Pieter Reyniers maar geeft het toch nog af. Toch een mooie drie op zes voor een eerstejaars -14! Proficiat Benjamin!
En dan Nils: hij maakt zijn favorietenrol helemaal waar en eindigt met zes op zes. Daardoor wordt hij niet alleen Vlaams kampioen maar haalt ook de beker van Laureaat van de provincie Antwerpen en de begeerde houten koning als Laureaat van Vlaanderen. Dit is al zijn vijfde titel op rij. Proficiat Nils.

De toernooisite: JKVV2007
Hiernaast vind je een nieuwe link naar het jeugdcriterium 2007! JC2007

Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Geel op 18 februari.
Grote Bos
Jeugdtoernooi Geldrop (NL) 20-21 januari
Drie Skoggers deden mee in Geldrop: Benjamin, Hendrik en Nils. Dit 2daags toernooi heeft zes ronden en werkt met versneld zwitserse paringen. Daardoor kan het gebeuren dat iemand gedeeld eerste eindigt zonder tegen een top 30 speler te spelen! Ook Nils komt in de top 10 (7de gerangschikt en gedeeld 7de geeindigd) zonder echt tegen de top te spelen. Zijn zwakke zaterdag (1,5 op 3) maakt hij zondag goed door een 3 op 3 maar aan de topborden geraakt hij niet meer. Hij wordt uiteindelijk 2de in de C-reeks samen met Pieter Reyniers, zijn trainingspartner.
De broertjes Decrop doen het ook behoorlijk voor een eerste internationale deelname. Benjamin haalt een remise tegen Koen Schlangen, toch niet van de minste en scoort 2,5. Als 101ste gerangschikt wordt hij 90ste. Hendrik die als 131ste gerangschikt was wordt 116de met 2. Slechts enkele buchpuntjes weerhouden hem van een prijs in de E-categorie, hij wordt er 9de. Hier zie je hem aan het werk.
De toernooisite: Grote Bos
Hiernaast vind je een nieuwe link naar het jeugdcriterium 2007! JC2007

Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Geel op 18 februari.
Leuke Links
Kijk eens in het menu hierboven
Wil je alle beroemde mensen kennen die ook graag schaak spelen of speelden? Wil je leuke plaatsen waar je kan schaken kennen overal ter wereld? Nog andere schaakweetjes staan hierboven in het menu leuke links!


Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Geel op 18 februari.
Examens Stappen
Geslaagd:
stap 2
- Louis Aerts
- Dicran Decoster (geslaagd met 100%!)
- Minne Somers
- Joachim T'Sas

stap 3
- Arnaud Decoster
- Domien Fierens
- Bart Coppens
- Renaud De Munck

stap 5
- Jeroen Van Hecke

Proficiat aan allen!
Jeugdclubkampioenschap
Tussenstand na zes ronden hier
Jeroen staat ongeslagen aan de leiding en het zal moeilijk worden voor de anderen om hem nog in te halen.
Jeugdinschrijvingen
Hoe kan je lid worden?
Op zondag 1 oktober om 10u30 starten de lessen. Deze eerste les dient om je in te schrijven en/of kennis te maken. Het lidgeld bedraagt 40 euro per jaar. De lessen gaan door in het Mark Liebrecht Centrum in Mortsel op zondag van 10u30 tot 12u30.
De stappenmethode van Brunia en van Wijgerden, een internationaal erkende methode om het schaken te leren wordt gebruikt. In je inschrijvingsgeld is het stappenboek inbegrepen.
Voor elke stap is er een leermeester en op het einde van het jaar volgt een proef waarmee je je diploma kan behalen.
Talentvolle jongeren doen in de eerste plaats mee aan jeugdcriteriumtoernooien en kunnen daarna als ze gebeten zijn door de schaakmicrobe meedoen aan het nationale interclub toernooi.
De kalender van de skog jeugd staat hiernaast. Je kan je er op abonneren zodat je steeds actuele informatie krijgt.
Wil je nog meer info? Mail de jeugdverantwoordelijke: Jan Viaene
Jeugdkalender
Nieuw! Hiernaast is een link naar een nieuwe Jeugdkalender waarin getracht wordt zoveel mogelijk binnen- en buitenlandse toernooien die interessant zijn voor de jeugd te verzamelen. je kan je abonneren op deze kalender (indien je software ics ondersteunt).
Klikken op een item opent een pop-up met een link naar het evenement. Indien je een tip hebt om toe te voegen: verwittig me per mailtje door hier te klikken: Lucas !
Nuttige Info
Kalenders
Jeugdkalender
SKOG jeugd 06-07
Criterium
Criterium 2007
Criterium 2006
Criterium 2005
Criterium 2004
Kampioenschappen
JKVV2006
JKVV2005
BK 2006
Interclub
2005-2006