Laatste update:
SKOG jeugdnieuws
2004: Brugge Kersttornooi
Verslag: We waren met zeven. De volledige uitslagen staan hier. Bij de -8 hadden we Hendrik Decrop. Hij eindigt zowaar gedeeld 10de met 5.5 op 9. Bij de -10 speelde zijn broer Benjamin. Hij doet het zo goed als zijn broertje, ook gedeeld 10de met 6 op 9! Ook Philip doet het beter als in zijn vorige tornooien met 5 op 9, en wordt gedeeld 24ste (76 deelnemers). Bij de -12 schiet Laurens als een raket uit de startblokken: 2,5 op 3! De tweede dag haalt hij ook nog de helft en wordt dus verdienstelijk gedeeld 14de met 4,5 op 7. Thierry haalt mooi de helft en wordt 43ste (van de 90!) Bij de -14 was er Jasper en Nils. Zij eindigen beiden gedeeld 8ste met 4,5 op 7. Jasper behaalt zo uiteindelijk een 4de plaats in het criterium. Proficiat! Nils strand op de zesde plaats (op een zucht van de vijfde) in het criterium in deze voor hem hogere categorie, alhoewel hij maar 6 tornooien meegespeeld heeft! Een dikke proficiat van ons voor zijn moedige beslissing om in een hogere categorie mee te dingen. Spijtig dat de punten in een andere categorie niet meetellen (hij eindigt ook nog eens 12de bij de -12 met slechts 3 deelnames), of hij was zeker binnen de prijzen gevallen. De eindstand van het criterium 2004. Volgende week is er al het tornooi in Aalter. Allen daarheen die willen meespelen en verwittig Lucas !
Oude Schaakklok
Zeer oud dus...
2004: Hoboken Lichtfeesten
Verslag: Jeugd -14 Een deelnemer van SKOG: Nils. De rest van de jeugd weet dan waar zich aan te verwachten. Met 6.5 op 7 (een remise tegen Wouter Schuurbiers, in een gewonnen stelling met nog 1 minuut op de klok kiest Nils voor het zekere tegen het onzekere). Nils rijft dus makkelijk de grote trofee van het district Hoboken binnen.
Verslag: Volwassenen Dit blitz tornooi heeft 27 deelnemers waaronder 3 skoggers: Ricky Rohde, de jonge Galouchka Michael en Nils die besluit gewoon op zijn elan van de voormiddag door te spelen. Ricky wordt uiteindelijk 20ste met 4 op 9, Nils haalt 5, wordt 12de (gedeeld 8ste) en rijft ook nog eens het geld van de beste jeugdspeler binnen, Michael haalt 2, niet slecht voor een allereerste tornooi. Hij wijst Guy Baete in het voorbijgaan wel op het feit dat zijn klok gevallen is (Guy's tegenstander zag het niet maar toen wel) en Michael heeft dus geleerd dat je niets mag zeggen! De beste leerschool, nietwaar. Stefan Dockx (2390!) wint met 8 op 9. Al bij al een leuk georganiseerd tornooi in een zeer mooie locatie (Kasteel Sorgvliet), een aanrader om volgend jaar met meer skoggers naar toe te trekken.
Schaakkoe
Deze koe staat in Praag
2004: Ligakampioenschappen 2005
Verslag: Een recordaantal skoggertjes en skoggers: Philip bij de -10, Thierry, Laurens en Nils bij de -12, Maarten bij de -14, Jeroen en Jasper bij de -16 en Wout bij de -18. Van deze 8 wisten er liefst 5 zich te plaatsen voor het gesloten Vlaams kampioenschap! (krokusverlof) Philip haalde net 3 op 6, werd hierdoor vijfde en dankzij zijn buchpunten plaatste hij zich. Bij de -12 kon Laurens het podium volledig SKOG maken. Hij stond gewonnen in zijn laatste partij maar zag dan spoken en stemde toe in remise. Daardoor werd hij vijfde maar plaatste zich toch nog met 3,5 op 6 en daar was hij enorm blij mee. Thierry deed het nog beter met 4 op 6 en werd tweede en plaatste zich als beste jongen. Want Nils, als regerend Vlaams kampioen al gekwalificeerd, hoefde niet mee te doen maar deed het toch en won overtuigend met anderhalf punt voor. We haalden hier dus goud en zilver en hebben dus weerom een ligakampioen in de rangen. Jasper begon slecht (geeft een gewonnen partij uit handen tegen de latere winnaar Kairet) en blijft dan achter de feiten aanhollen. Tot overmaat van ramp is hij ook nog bye in de laatste ronde en strandt op een zucht van de vierde plaats. Jeroen scoort zijn helft maar dat was ook net niet genoeg voor kwalificatie. Hetzelfde voor Maarten. Wout daarentegen eindigt vierde en plaatst zich wel. Al bij al een zeer positief resultaat voor onze skoggers en in februari zijn we met 5 in Mechelen!
2004: Criteriumtornooi Brasschaat
Verslag: Met zijn elven waren we afgezakt (opgestegen?) naar Brasschaat. Benjamin, Hendrik en Philip bij de -10, Thierry, Laurens en Joren bij de -12, Jasper, Maarten, Jeroen en Nils bij de -14 en Wout bij de -20. De zes baanvakken van de nieuwe ring voldeden uitstekend. De eerste ronde begon schitterend: 10 op 11! Laurens mocht tegen Eva Baekelandt wraak nemen voor zijn nederlaag in Lasne: 2 doorstotende pionnen en wat hulp van Eva (die uiteindelijk gedeeld eerste eindigt!) zetten de toren achterstand om in een dame voor. Laurens maakte het zich niet moeilijk en haalde nog maar een toren bij om de klus te klaren. Laurens eindigt 16de met 4 op 7, een zeer goed resultaat. De tweede ronde zorgde er voor dat Maarten ook van de nul af was. Jasper slaagde erin om te winnen niettegenstaande dat zijn klok vals speelde: 2 minuten voor tijd viel zijn vlag. Gelukkig stond de scheidsrechter erbij en zag dit eigenaardige fenomeen met eigen ogen. De klok kreeg een rode kaart, Jasper kreeg zijn twee minuten terug en maakte het koel af. Thierry haalt meer dan de helft (4) en zijn broertje Philip de helft (4.5 op 9). Prima! Hendrik en Benjamin scoorden regelmatig en eindigden met 4 en 4.5 op 9! En Hendrik zit nog maar in de kleuterklas! Dat belooft! Jeroen heeft een off-day. Na de eerste ronde lukt niks meer, volgende keer beter! Bij de min 14 moet Nils zijn meerdere deze keer erkennen in Arno Bomans. Jasper in Reinald Van Praet en Jonas Van Capellen. Jasper wordt nog 5de met 5 op 7, Nils 9de met 4,5. Wout wordt 4de (met een remise tegen de winnaar Tom Barbe) en dus vertrekken we met drie spelers in de top 10 en twee bekers huiswaarts. De resultaten en de stand in het criterium vind je in de komende dagen hier.
2004: Criteriumtornooi Lasne/Waterloo
Verslag: : met zes is SKOG vertegenwoordigd: Wout bij de -20, Jasper en Nils bij de -14, Laurens bij de -12 en Hendrik en Benjamin Decrop bij de -10. Hendrik (nog maar 5!) zit al na enkele ronden op bord 3 en is een talent waar we nog veel van zullen horen. Hij slaagt erin om het iedere tegenstander moeilijk te maken en op de rand van de afgrond te krijgen. Zijn nog erg jonge leeftijd zorgt er voorlopig nog voor dat hij zelf de dieperik in gaat, maar let op mijn woorden: onthou zijn naam! Hij eindigt nog mooi 16de (op 30) met 4 op 9. Zijn oudere broertje Benjamin scoort 5 en eindigt gedeeld tiende! Mooi zo. Bij de -12 scoort Laurens ei-zo-na de helft. Dit lukt vast wel in Brasschaat. Hij eindigt daarmee 18de op 30. Jasper en Nils ontmoeten mekaar al in de tweede ronde bij de -14. In een ware thriller slaagt Nils erin om het pleit dit keer te winnen. Jasper laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en eindigt in een sterke eindspurt nog gedeeld eerste in het tornooi met 5 op 7! Bravo. Nils gaat twee keer door zijn vlag nadien, en laat hierdoor in zijn laatste partij de overwinning ontglippen: toch nog zesde met 4,5 op 7. Hij is vooral tevreden Olivier Teuerkauff van het bord geveegd te hebben (de overwinnaar in Turnhout). Wout tenslotte eindigt in een klein deelnemersveld nog op het podium: 3de! Een goeie zaak voor het criterium! De stand in het criterium vind je in de komende dagen hier. En dan nog het grote nieuws wat er te rapen viel in Lasne: er wordt nog een tornooi toegevoegd aan het criterium dit jaar: het kersttornooi (meerdaags) in Brugge! De punten daar behaald tellen tweemaal! Het goede nieuws is ook dat er daar langere partijen gespeeld worden...
2004: Criteriumtornooi Turnhout
VERSLAG: Met zijn drie togen ze naar Turnhout. Wout bij de -20, Jasper en Nils bij de -14. Jasper werd knap achtste met 4,5 op 7. In zijn laatste ronde werd het remise tegen Johan Minnebo (Temse). Nils haalde nog een half puntje meer en daardoor vierde en hield de elo-kanonnen Marville Gregoire en Stief Gijsen mooi op remise. Enkel in de latere winnaar Olivier Teuerkauff (CREB) moest hij zijn meerdere erkennen. Ook Wout deed het in de hoogste categorie verre van slecht. Gebrek aan competitieritme deed hem uiteindelijk de das om. Hij werd toch nog negende. De stand in het criterium vind je hier.
Kampioenschap '04-'05
De speelkalender voor het nieuwe jeugdclubkampioenschap zal zo spoedig mogelijk bekendgemaakt worden.
Stand
Begin jeugdschaakseizoen
26 september was het weer zover. Het jeugdjaar is begonnen. Diploma's werden er uitgedeeld. De veroverde bekers kregen hun jaarlijkse eigenaar. Nieuwkomers waren er ook. SKOG volgt de stappenmethode van Brunia en Van Wijgerden. Jan Viaene (stap 3), Stijn (stap 4 en 5) en Erik Cools (stap 2) waren er ook. Stap 6 wordt dit jaar gegeven door niemand minder dan Daniel Sadkowski! Voor nieuwkomers: Inschrijving voor de zondagslessen kost 40 euro per jaar. De handboeken krijg je erbij.
Nils Open Nederlands kampioen!
Samen met Sam Decoster, Pieter Reyniers en Hanne Goossens (een PJV-ploeg) mag Nils zich weer open Nederlands kampioen in de D-categorie(-12) noemen. Alle Nederlandse ploegen werden verslagen op een na: gelijkspel. Ruim genoeg om kampioen te worden. Nils kreeg wel de zwaarste klappen te verduren, hij speelde dan ook op het eerste bord. Hier staat de uitslag
En een verslag en foto (dank aan Geert Reyniers):
vlnr: Pieter, Hanne, Nils en Sam
Onze jeugd in Nederland
Jasper en Nils speelden mee in het sterk bezette STORK-toernooi. en presteerden schitterend.
Vlaanderen-Engeland 23-17
Jasper en Nils speelden mee in de Vlaamse ploeg tegen Engeland. Voor de eerste keer slaagden de Vlamingen erin om de Engelse ploeg te verslaan. Mede dank zij de goede resultaten van Nils en Jasper (beiden 2 op 2). Op zaterdag werden partijen van 1 uur gespeeld. Johan Minnebo (ex-skogger) werd knap beste Vlaming met 7 op 7. Voor wie kan rekenen betekent dit dat Skoggers en ex-Skoggers voor meer dan een kwart van de Vlaamse punten zorgden!!! Op zondag werd er verder gerapidt. In de totaaluitslag werd Nils vierde met 5,5 op 7 en Jasper 11de met 4,5 op 7. Toen de Engelsen weg waren om 14u speelden sommige Belgen nog 6 ronden verder. Uiteindelijk won Arno Bomans met 11 op 13 voor Nils met 10,5. Meer details hier
De winnende ploeg:
Nuttige Info
Jeugdkalender
Links
Criterium 2004
Moretus kalender
Kramnik-Leko
Jeugd R1 IC
Interclub R1
Schaakcomposities
Terug->2005