SKOG jeugdnieuws
Criteriumtoernooi Brugge 28-29/12
Brugge: Woensdag 28 december:
8 deelnemers van SKOG: Hendrik bij de E-groep. Benjamin en Thierry bij de D-groep, Jasper, Jeroen en Nils bij de B-groep en Wout bij de A.
Wout begint dadelijk met een stunt: hij klopt zowaar Nicolas Vanderhallen! Hierdoor is hij zelf van slag en verliest zijn 2 volgende partijen.
Jasper en Nils halen 2 uit 3 en Jeroen blijft op 1 steken.
De jongeren doen het verder uitstekend, op naar donderdag!
Brugge: Donderdag 29 december:
Nils speelt zijn beste toernooi bij de -16 maar de klok speelt hem parten, tweemaal verlies na mooi spel. De laatste ronde tegen Sven Forster staat hij in gloeiende tijdnood en blitzt of zijn leven er van afhangt. Tot de scheidsrechter merkt dat op alle andere borden er nog een half uur rest en bij Nils slechts 5 minuten. Jammer genoeg komt het kwartier extra wat beiden toegekend krijgen iets te laat voor Nils, hij heeft zijn uitstekende stelling al weggegeven! Les: altijd kijken of je klok juist staat. Nils eindigt nog 14de
Jasper eindigt met 3 als 24ste en Jeroen ook met 3 als 31ste.
Wout eindigt 16de met 3 op 7.
De kleintjes doen het het best: Hendrik eindigt mooi als 8ste. Bravo! Philip eindigt 49ste met 4 op 9 (meer groenten eten Philip!)
Benjamin eindigt zelfs gedeeld zevende bij de -12 met 5 op 7: prima!
Ook bij de -12 worstelde Thierry zich met 3 uit 7 op een 39ste plek.
De volledige uitslagen: hier
Ter herinnering: 14 januari 2006 weer een criteriumtoernooi in Aalter, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Criteriumtoernooi Jean Jaures 11/11
Gent: Vrijdag 11 november: Wapenstilstand, maar niet voor de jongens van SK Oude God.
Met 7 begaven ze zich naar Gent voor enkele schaak-battles. Na 2 rondes hadden ze allen 1 uit 2 punten behaald, met uitzondering van Jasper, die 2 uit 2 speelde. In elke leeftijdscategorie werden we door minstens één speler vertegenwoordigd.
Enkele trouwe tornooispelers gaven forfait: Nils, Hendrik, Benjamin en Laurens.
Nieuwkomer Domien had het best naar zijn zin op zijn eerste tornooi en liet de moed nooit zakken.
Nathan speelde heel sterk en heeft tot 3 keer toe de scheidsrechter erbij geroepen om zijn gelijk te halen bij discussies met tegenspelers. Hij eindigde met 5 uit 9 op een verdiende 15de plaats. Na enkele wisselende gemoedsstemmingen behaalde Philip een 20ste plaats met eveneens 5 punten uit 9.
Bij de -12 worstelde Thierry zich met 4,5 uit 7 op een 12de plek, na oa een partij tegen Beukemans Stefan (op het laatste nippertje verloren).
De categorie -14 dan. Domien bleef ondanks de sterke tegenstand dapper voortvechten voor elke partij en haalde 1 uit 7, waardoor hij op de 31ste plaats eindigde. Al bij al een leerrijke dag.
Dan onze ouwe getrouwen bij de -16 jarigen, Jeroen en Jasper, eindigden respectievelijk met 3 uit 7 op een 17de plaats en met 4,5 uit 7 op een verdiende 8ste plaats.
Ouderdomsdeken Wout behaalde bij de -20 een 7de plaats met 3,5 punten uit 7. Goed werk Oude god. Op naar een mooie afsluiter op 28 en 29 december te Brugge.
Verslaggeefster van dienst, Karin
De volledige uitslagen: hier
Ter herinnering: 28,29 december weer een criteriumtoernooi in Brugge, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Criteriumtoernooi Brasschaat (Schoten)
Schoten: 29 oktober Met zeven jeugdspelers gingen we naar het Jeugdtornooi van Brasschaat, ditmaal op lokatie in Schoten.
Het eindverdict luidt : Oude God kwam, zag en overwon... net niet. Toch werden enkele puike resultaten opgetekend.
In de reeks -10 speelde Philip B. een uitstekend toernooi en haalde met zijn 5 uit 9 een mooie achtste plaats (op 24).
Hij dacht dat dit zijn beste resultaat was totnogtoe.
Zijn broer Thierry haalde bij de -12 3,5 punten uit 7. Een 16de plek en nipt de helft... geslaagd dus !
Met net een halfje minder eindigde Laurens op een 19de plaats.
Hij was allerminst tevreden van zijn prestatie. Aan zijn start lag het echter niet (1,5 uit 2) maar daarna wilde het niet zo vlotten. Volgende keer beter, Laurens.
Jeroen haalde met zijn 3 uit 7 een 14de plek in de reeks -16. Hij speelde een normaal toernooi waarbij wisselend gescoord werd.
Jasper begon matig maar kon mits een goeie eindspurt in de laatste partij op bord 1 mee besissen wie het tornooi zou winnen.
Helaas verblunderde hij een remisestelling en eindigde zo 8ste.
Nils, 2 reeksen te hoog spelend, wisselde een winstpartij telkens af met een remise en kwam zo in de laatste ronde op bord 2 uit
tegen Andrei Tarassiouk. Winst zou de titel betekenen.
Helaas, waren de weergoden ons vandaag gunstig gezind, vrouwe Caissa was dat iets minder.
Ze gunde de overwinning aan Tarassiouk, waardoor Robin Leenaerts de titel kon pakken. Nils eindigde met 4,5 op de 5de plaats.
Wout verloor al in de eerste ronde van de uiteindelijke verdiende (?) winnaar Dimitri.
Maar hij herpakte zich en eindigde mooi op een 5de plaats met 4,5.
Toch een eigenaardigheidje : Met z'n elven in deze reeks 7 ronden beslechten bracht volgende eigenaardigheid mee.
In de laatste ronde kreeg de uiteindelijke winnaar een bye toebedeeld.
Hij stond op dat moment een halfje voor, kreeg een vol punt en kon dus niet meer bijgehaald worden.
(Andere paringen waren niet conform de reglementen die bepalen dat 1 speler geen twee byes kan krijgen in 1 tornooi en dat je hoogstens 1 partij meer mag gespeeld hebben met een bepaalde kleur, dus geen 5 keer wit en slechts 2 keer zwart, bv.)
Toch merkwaardig dat de tornooiwinnaar zjin titel kan verdienen door de laatste ronde niet te spelen!
Verslaggever Erik
De volledige uitslag: hier
Ter herinnering: Vrijdag 11 november weer een criteriumtoernooi in Gent, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Ligakampioenschappen: Benjamin Kampioen!
Mechelen: 15-16 en 22 oktober Goed nieuws van de ligakampioenschappen: alle skoggers hebben zich geplaatst!
En hoe: Hendrik werd tweede, dit als zesjarige is wel uniek. Proficiat Hendrik!
Zijn broer Benjamin deed het nog beter: hij kroonde zich als ligakampioen bij de -12! Dikke proficiat Benjamin!
Nathan en Jasper plaatsten zich ook, respectievelijk bij de -10 en -16.
We hebben dus 5 deelnemers aan het Vlaams kampioenschap want Nils als Vlaams kampioen voegt er zich nog eens bij.
Ter herinnering: Zaterdag 29 oktober weer een criteriumtoernooi in Brasschaat, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
The Battle of the Giants: de Vlaamse reuzen winnen europees toernooi!
Leiderdorp: 22-23 october Nils reisde met de Vlaamse ploeg mee naar Leiderdorp. De Vlaamse ploeg won overtuigend en Nils mag zich nu een jaar lang "king of the giants" noemen. Hij deed het dan ook uitstekend: 5 op 5 en dus een substantiele bijdrage aan het vlaamse succes.
Er zijn ook foto's, als de nederlandse server het tenminste uithoudt.
Nog enkele plaatsen waar je eventueel informatie vindt: de KNSB of bij schakers.info
Van het Antwerps ligakampioenschap wacht ik op nieuws.
Ter herinnering: Zaterdag 29 oktober weer een criteriumtoernooi in Brasschaat, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Criteriumtoernooi Turnhout
23 september Met z'n zessen togen we naar Turnhout : Benjamin en Henrik Decrop, Wout Melis (die met de trein kwam), Laurens Van den Berge, Bart Cuyvers en Jeroen Van Hecke.
Bart brak zijn persoonlijk record want hij haalde voor het eerst 2 punten en da's heel wat meer dan het halfje dat hij vorige keer haalde. Bovendien had hij die 2 punten al na ronde 3.
Wout haalde net de helft in een sterk bezette reeks en verloor tegen tornooiwinnaar Tonoli en de broertjes Konghaloos.
Zowel Benjamin als Laurens waren aan elkaar gewaagd en zij speelden in de zesde ronde tegen elkaar. In een spannend eindspel trok Benjamin aan het langste eind, maar ze eindigden broederlijk naast elkaar met 4 uit 7.
Hendrik draaide goed mee vandaag en behaalde een comfortabele 5,5 uit 9 en had zelfs even uitzicht op een plaats bij de top, maar de vermoeidheid eiste in de late namiddag z'n tol.
Jeroen begon redelijk met 1 uit 3 maar kon toch nog een persoonlijk record vestigen door in de laatste 4 ronden 3 en een half punt te halen en zo op een mooie 7de plaats te eindigen.
Iedereen tevreden dus... Erik
Ter herinnering: Zaterdag 29 oktober weer een criteriumtoernooi in Brasschaat, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Engeland-Vlaanderen en Vlaanderen-Noord-Brabant
Oxford: 9-10 september Nils reisde met de Vlaamse ploeg mee naar Oxford. De Vlaamse ploeg (-14) leed er een uiterst nipte nederlaag: 21-19, Nils houdt er wel een engelse pennevriend aan over.
Er zijn ook foto's
Geel: 16 september
Jasper en Nils speelden mee in de Vlaamse ploeg, en Noord-Brabant werd vakkundig ingeblikt: 69,5/44,5! De nieuwste generatie belgen lachen er niet mee...

Ter herinnering: Zaterdag 24 september weer een criteriumtoernooi in Turnhout, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Stagedag Balen (Limburg ;-))
Foto's: Dat de stagedag in Balen een succes was blijkt uit volgende foto's
Nils was er jammer genoeg niet bij: hij had al een simultaan gepland tegen een "grootmeester" op het feest van KdG, alleen was het geen grootmeester (ongeveer 2100 en een klets) en werd hij door Nils vakkundig enkele keren ingeblikt...

Ter herinnering: Zaterdag 17 september een rapidtoernooi in Mortsel, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Zaterdag 24 september weer een criteriumtoernooi in Turnhout, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Leuven 27 augustus
Criteriumtoernooi: 7 skoggers: Jeroen Jasper en Nils bij de -16. Laurens en Benjamin bij de -12, Hendrik en Nathan bij de -10. Nathan haalt 3 en Hendrik 4 op 9. Nathan leert wat lessen die volgende toernooien gaan renderen.
Laurens haalt net zoals Benjamin 4 op 7 en zij worden respectievelijk 13de en 11de.
Jeroen, Jasper en Nils halen broederlijk 3,5 op 7 in een categorie die bij de -20 wordt gevoegd. Al bij al een onderbezet toernooi. Opmerkelijk is dat een -16 bij de -16/-20 wint en dan toch niet de hoofdprijs krijgt...

Zaterdag 17 september een rapidtoernooi in Mortsel, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Zaterdag 24 september weer een criteriumtoernooi in Turnhout, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Summer of 2005: Temse
20-21 augustus: Drie skoggers zitten dit weekend in Temse: Wout, Jeroen en Nils. De Summer of 2005 heet het toernooi, er zijn vier reeksen: -10 en -12 (die spelen samen) en dan -14 en -20 (die spelen ook samen). Onze skoggers schrijven zich allen in de topreeks in. Het tempo is 1 uur KO. Zeven rondes: 4 op zaterdag en drie op zondag.

Zaterdag Jeroen moet dadelijk tegen Stef Soors en dat valt uiteraard niet mee. Ook zijn tweede ronde is wat te moeilijk. Wout en Nils winnnen makkelijk hun eerste partij en ook hun tweede. Dan moet Wout tegen Stef Soors. Nils tegen Larmuseau Michiel. Wout verliest, Nils wint en Jeroen haalt remise. In de 4de ronde verliest Wout van Jeroen De Schepper. Nils wint en Jeroen verliest weer waardoor hij morgen langer mag uitslapen. Het zal een zware zondag worden voor Nils.
Zondag Nils begint met een remise uit handen te geven, daarna remise tegen Stef Soors weer met zwart. Zijn laatste partij wordt winst tegen Larmuseau Maarten. Wout begint met zich te overslapen. Daarna verliest hij en zijn laatste partij wint hij (tegen Bye) en eindigt dus op 3. Jeroen eindigt knap met 2 op 2 en dus 3,5! Nils eindigt tweede bij de -14 (en ook 2de bij de -20). Onfortuinlijke Wout eindigt 19de en Jeroen behaalt ei zo na met 3,5 nog een prijs bij de -20 als 16de. Constatatie: bij de -20/-14 en bij de -10/-12 scoren de jongere spelers bijzonder goed. Sommige spelers van de hogere reeksen mogen met beschaamde kaken hun prijs in ontvangst nemen, ze eindigen (ruim) achter verschillende jongeren die met lege handen huiswaarts keren.
Het enige smetje op de organisatie misschien? In ieder geval een interessant toernooi voor jeugdspelers.
Zaterdag weer een criteriumtoernooi in Leuven, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Hengelo: Nils gedeeld eerste!
8-13 augustus: Drie skoggers zitten vanaf vandaag in Hengelo, Nederland: Thierry, Nils en Jasper. Daar gaat het Stork toernooi door, of beter nu heet dat Euro Chess Tournament. Het is het officiele Open Nederlands Jeugdkampioenschap.
Bij de -12(D) uiteraard Thierry en Nils. Bij de -16(B) Jasper.


Het is te volgen op volgende website: ONJK 2005 Ondertussen heeft Nils zijn eerste partij al gewonnen. En Thierry ook. We gaan nu naar het stadhuis. We hebben hier internet (het rabotheater) dus we kunnen jullie op de hoogte houden. In het stadhuis geen internet. Jasper houdt op het derde bord(!) een elokanon (2100+) in bedwang! Yasseen, die bij ons in de bungalow verblijft, wint ook en zo behaalt de bungalow 3,5 op 4! Goed begonnen is...
Dinsdag Een zwarte dag voor Thierry (0 op 3). Nils haalt 2,5 op 3 en Jasper 1 op 2.
Woensdag Woensdagmorgen wint Thierry de eerste partij, Nils laat in tijdnood een gewonnen stelling in remise eindigen. De vroege vogels hebben dit live kunnen volgen het was op bord 2. Thierry wint zijn tweede partij ook: 3 op 3 vandaag?
Ondertussen in het stadhuis wonnen Yasseen en Jasper ook hun eerste partij. Yasseen wint zelfs zijn tweede partij na een goed half uur.
Nils wint van Robin Van Kampen, een van de favorieten van het toernooi. Robin ziet de winst niet, ruilt de lopers en Nils neemt de overhand. In zijn laatste partij wint hij van Evy Warmelinck door een remise door een foutje van Evy nog om te buigen in winst.
Jasper staat gewonnen maar laat dan zijn dame afsnoepen. Thierry haalt net geen drie.
DonderdagNils moet tegen David Klein en krijgt hem niet klein: remise. De tweede partij wordt ook een remise op bord 1 tegen de koploper. Jasper wint makkelijk. Yasseen ook en Thierry haalt 4 op 9.
Vrijdag Nils haalt remise tegen Ducarmon Quinten en daarna een vlugge overwinning tegen Finkenflugel. Jammer dat de topborden ondanks geblunder niets laten liggen. In de tweede ronde verliest medeleider Mostertman wel en de zet daarop biedt de dan enige leider ten Hertog ook remise aan die prompt aanvaard wordt. In de derde ronde moet Sam Decoster tegen deze ten Hertog. Alle Belgische hoop berust op hem. Onze internetverbinding laat het een beetje afweten...en Sam ook. Nils blijft winnen, nu tegen Snikkers Naomi en hij is bijzonder blij dat ze hem toelaat stikmat te zetten inclusief dameoffer.
Vrijdag/Zaterdag
Jasper haalt zijn doel met een ultieme remise: 5. Hij eindigt 35ste op 85 deelnemers.
Thierry doet het ook niet slecht voor een eerste deelname: 6/13, een 73ste plaats op 110 deelnemers, en de helft zat er dik in!

En dan Nils: vrijdag en zaterdag perst hij er zijn eindspurt uit en haalt de leiders op de meet in: 10,5 op 13! Daarvoor moet hij Anne Haast (Nederlands kampioene en 14de op het WK!) wel effe opzij zetten.
Middels een pion voor, wat hem wel tijd in de verdediging kost, maakt hij in het toreneindspel een lange omweg met de koning wat resulteert in winst.
Gedeeld eerste en als enige zonder nederlaag! De Buch loterij valt wel in zijn nadeel uit, dus geen titel maar toch hetzelfde prachtige resultaat en een mooie geldprijs! De drie skoggers scoren samen ruim boven de helft!
Zottegem
Ziehier een verslag net binnengelopen uit Zottegem
Benjamin en Hendrik waren de enige Skoggers die deelnamen aan het jeugdtornooi van Zottegem. Benjamin was bij de -12 met vijf anderen gedeeld tweede op 28 deelnemers met 5 op 7 na de ongenaakbare Yordi Schaeken (7 op 7). Hendrik was bij de -10 gedeeld zevende op 35 deelnemers met 5.5 op 9 en kreeg de prijs voor de beste -8 jarige. Groeten, Ruben De Crop
Landegem, Oostende, BK, WK
De Mortselse jeugd zit niet stil zoals deze site de afgelopen weken!
In Landegem waren er weer zeven, de harde kern: Nathan, Benjamin, Hendrik, Laurens, Nils, Jasper en Jeroen. Resultaten vind je hier.
De zeer harde kern (Jasper en Nils) gingen ook naar Oostende. Nils wint zijn zoveelste toernooi maar het eerste bij de -16. Jasper wordt vierde. Uitslagen. Dan toog Wout naar het BK in Aalst. Hij haalde maar liefst 4,5 op 9, een fantastische prestatie, wij wachten op zijn verslag.
Als Belgisch kampioen wordt Nils uitgezonden naar het WK dat dit jaar doorgaat in Belfort, Frankrijk. Dit is de officiële site: Belfort.
Vanaf 19 juni (als de internetverbinding het toelaat) kan je ook een weblog volgen van de Belgen: WK Weblog
Voor feedback kan je altijd op de feedback link klikken, er zal dan een feedback categorie zijn die alle feedback toont.
Jeugdkalender
Nieuw! Hiernaast is een link naar een nieuwe Jeugdkalender waarin getracht wordt zoveel mogelijk binnen- en buitenlandse toernooien die interessant zijn voor de jeugd te verzamelen. je kan je abonneren op deze kalender (indien je software ics ondersteunt).
Klikken op een item opent een pop-up met een link naar het evenement. Indien je een tip hebt om toe te voegen: verwittig me per mailtje door hier te klikken: Lucas !
Criteriumtornooi Humbeek
1 mei: Met elf deden we mee. De afspraak met Max liep bijna fout maar we konden toch nog tijdig aan de verbrande brug geraken.
Bij de -10: Nathan heeft even een dipje: 3 op 9. Men zegt wel eens dat je in schaken enkel kan leren door te verliezen! Veel geleerd Nathan! Hendrik leerde iets minder maar toch nog genoeg. 4 op 9!
En dan was er Philip: 6 op 9 en 10de! Fantastisch.
Bij de -12 hebben we Laurens die weer 4/7 haalt en daarmee 17de wordt.
Ook Benjamin haalt 4 op 7 en wordt 18de! Thierry met 4 op 7 wordt 16de.
Bij de -14 hadden we Max. Hij staat in vele partijen goed maar speelt dan wat te snel. Toch nog twee. Volhouden Max.
Bij de -16 waren er Jasper, Jeroen en Nils. En wat doen die? Met een beker van de beste ploeg naar huis komen, ze laten ploegen als Temse en Brugge achter zich. De ploeg beslist dat Jeroen de verdiende beker mag meenemen. Proficiat mannen! In de laatste ronde beslissen Nils en Jasper broederlijk het punt te delen. Hiermee haalt Jasper 4.5 en wordt daarmee knap gedeeld vierde. Nils haalt 5 en eindigt derde. Weerom verliest hij niet (leert hij nog wel iets? ;-), remises tegen de latere winnaar Theuerkauff en de tweede Hendrik Ponnet, en daarbij een mooie overwinning tegen de ex-Belgische kampioen bij de -14: Pierard. Knap.
En dan was er nog Wout bij de -20. Hij haalt 3 op 7 (in deze reeks mochten de begeleiders meedoen) en toen begaf de printer van Humbeek het en daardoor weten we niet de hoeveelste hij daarmee werd.
Uitslagen staan hopelijk gauw ergens? We houden jullie op de hoogte.

Alles bij elkaar halen de skoggers dus 42.5 op 83: weeral meer als de helft!
Het volgende toernooi is op 25 juni in Landegem. Hier Inschrijven. Allen daarheen en verwittig Lucas als je mee gaat per mailtje door hier te klikken: Lucas !
Criteriumtornooi Geraardsbergen
1 mei: Met zijn zevenen waren we present.
Ondanks een lekke band krijgen we iedereen nog tijdig in Geraardsbergen.

Bij de -10: Nathan (foto): De verdiende vijf van Hoboken haalt hij. Elk tornooi een half of heel punt erbij! Wie doet beter? In Humbeek 6??? Hendrik slaapt nog een beetje maar haalt toch weer 4,5. Niet slecht voor een vijfjarige, hoewel zijn vader de vier blunders op rij moeilijk kon verCROPpen...
Bij de -12 hebben we Laurens die weer zeer mooi twaalfde eindigt met 4,5/7. Proficiat Laurens!
Ook Benjamin doet het uitstekend met zijn gedeeld zesde plaats en 5 op 7!
Bij de -16 waren er Jasper, Jeroen en Nils. Jasper klimt langzaam uit het dal en haalt 4,5. Jeroen is te snel weg en na een 2 op 4 strandt hij op ?
Nils bevestigt weeral en eindigt zelfs gedeeld derde, maar door de buch valt hij net buiten de prijzen.
Uitslagen staan hopelijk gauw hier


Het volgende toernooi is op 22 mei in Grimbergen. Inschrijven via e-mail kan je hier ! Allen daarheen en verwittig Lucas als je mee gaat per mailtje door hier te klikken: Lucas !
Laatste Nieuws: Criteriumtornooi Moretus
17 april: Met zijn twaalven waren we present. Bij de -10: Nathan, Robbe, Arne, Arne en Jorne. Nathan is de zoveelste belofte: zonder les haalt hij al de helft. Had hij niet stomverbaasd de toegestoken hand gedrukt die hem remise wenste dan was het zelfs 5 geweest! Al doende leert men het best! Robbe haalt ook 4, de Arnes broederlijk 3,5 en Jorne haalt een behoorlijke 3.
Bij de -12 hebben we Laurens die zeer mooi gedeeld tiende eindigt met 4,5/7. Proficiat Laurens!
Bij de -16 waren er Jasper, Jeroen en Nils. Jasper en Jeroen beginnen met een remise tegen elkaar. In de tweede ronde spelen Jasper en Nils remise tegen elkaar. Jeroen eindigt uiteindelijk nog 18de met 3 op 7 en een prachtige remise tegen Stief Gijsen. Jasper is nog steeds niet bekomen van het Belgisch en haalt 3,5. Nils die voor de verandering 2 categorien te hoog speelt en kwam om slaag te krijgen, verliest geen enkele partij, met een mooie winst tegen Stief Gijsen en een remise tegen de latere winnaar Arvid die nog alle truken uit zijn doos moest halen (niet, Arvid???) om de remise te houden. Uiteindelijk wordt Nils nog 4de met 5 op 7. Knap in dit deelnemersveld.
Wout bij de min 20 eindigt mooi zesde met 4 op 7 en een dameoffer dat hij wil inlijsten!
Uitslagen staan hier


Uiteraard ontbrak het traditionele ijsje niet! vlnr: Erik,Laurens, Jasper, Wout, Jeroen en Nils.

En dan hadden we nog onze derde jeugd! Carlo eindigt mooi vierde bij de 60+ met 4,5 op 7. Lees zijn verslag.
Marcel eindigt 8ste met 4. Tot slot bij de aankomende derde jeugd, de 50plussers: Patrick. Jammer genoeg kon ik er geen einduitslag van meepikken, ik weet alleen dat hij zeker 2 keer gewonnen heeft! Het volgende toernooi is op 1 mei in Geraardsbergen. Inschrijven
Allen daarheen en verwittig Lucas als je mee gaat per mailtje door hier te klikken: Lucas !
BK Jeugd 2005: Eupen: Nils kampioen!

Uitslagen staan hier


2-10 april: Liefst 5 deelnemers van SKOG: Jeroen en Jasper bij de -16, Thierry en Nils bij de -12 en Philip bij de -10.


Dag 9 (-16):
Jeroen moet tegen Teugels Mathias, hij verliest wel maar is opgetogen van zijn deelname en wordt 35ste. Volgend jaar wil hij weer mee doen. Jasper moet tegen Vanden Bossche Nicolas en poogt nog de helft te halen om zijn leed te verzachten. Hij wint het pionneneindspel en verguldt de pil een beetje. Hij wordt hiermee 17de in een sterk bezet veld. Het kan de besten gebeuren zulk een dipje. Kop op Jasper.
Dag 5 (-10,12):
Nils moet tegen Lafosse Jimmy (en weeral met zwart!) en haalt de draak dan nog maar eens van stal. Hij wint terwijl Sam Decoster verliest van Ringoir Tanguy. Zodoende moeten de buch niet in aanmerking komen en eindigt hij alleen eerste met 8 op 9. Weer een Belgisch kampioen in onze rangen! En zonder verliespartij.
Thierry tegen Schommers Philippe voor een plaats bij de top 10. Hij verliest na een verkeerd ingeschatte combinatie maar wordt toch nog zestiende! Een buitengewone prestatie voor een eerste deelname. Philip moet tegen Hein Moritz, en eindigt in schoonheid met een overwinning. Hij wordt uiteindelijk 25ste.
Dit jaar is een uniek jaar voor Nils: we zetten het eventjes op een rijtje:
Ligakampioen Antwerpen 6/6
Vlaams kampioen reeks -12 6/6
Laureaat van de provincie Antwerpen 6/6
Laureaat van Vlaanderen 6/6
Belgisch kampioen reeks -12 jongens (8/9)
Kampioen derde reeks clubkampioenschap Moretus (8/9)
kampioen met Oude God 1 in 4de nationale (3/5)
kampioen met Oude God 3 in 5de nationale (5,5/6)
winnaar criterium Aalter bij de -14 (6,5/7)
winnaar criterium Geel bij de -14 (6/7)
10 remises en slechts 1 verliespartij op 55 partijen!!!
Op naar de volgende uitdaging!
Laatste Nieuws: C&D toernooi Gent
26 - 28 maart: Met zijn achten waren we present. Een verslag vind je hier . Uitslagen staan hier
Laatste Nieuws: Jeugdploeg ook Kampioen in afdeling 5B
20 maart De jeugdploeg deed wat ze moest doen: winnen met 4 - 0
Zoals we de laatste tijd gewoon zijn was Nils eerst klaar, als de tegenstander met d4 opent... Niet lang daarna volgde Andrej met een niet meer te stuiten koningsaanval. Erik slaagde er ook in om het volle punt binnen te halen en op dat moment stond Wout ook al helemaal gewonnen. Alleen zijn tegenstander had het nog niet door en rekende op een jeugdige fout. Wij wisten beter: en ja hoor de titel is binnen! Proficiat aan de jeugdspelers Wout, Ramses, Jasper, Andrej, Nils en hun nog jeugdige mentor Erik! Dit is een ploeg van de toekomst.
vlnr: Nils, Erik, Andrej, Wout en Jasper.

Jasper en Nils werden liefst tweemaal kampioen want zij speelden ook om beurten in de eerste ploeg. Vandaar nog een foto met fiere voorzitter Jan T'sas en Pascal Dekaey, enkel Sylvia ontbreekt op deze foto van de eerste ploeg. De eerste ploeg deed ook wat zij moest doen: 3 - 0 was voldoende maar de zege kreeg nog meer glans want ook zij wonnen met 4 - 0 tegen een Nederlandse ploeg van Hoboken.
Laatste Nieuws: Jeugdtoernooi SKOG
12 maart Ondanks de aankomende examens en de concurrentie van het schoolschaak werd het toch nog een geslaagd toernooi met 106 deelnemers.
Zo zag de zaal eruit voor het toernooi:

Stijn en Pascal wijdden de zaal in. Uitslagen en het verslag: hier.
De volledige uitslagen: -10 , -12 , -14 , -16 , -20
Laatste Nieuws: Nils Clubkampioen in Hoboken
Moretus Hoboken We weten het: dit lijken de Jasper en Nils-paginas wel, maar zij zijn dan ook op vele schaakterreinen actief. Op vrijdagavond, en derhalve een beetje doenbaar voor die erg jonge spelers, deden zij dit seizoen mee aan het Moretus clubkampioenschap als gastspelers. Jasper deed mee in 2de afdeling en eindigde daar zeer verdienstelijk met 5 op 9. Nils moest in derde afdeling starten en dat zullen ze geweten hebben. Met 8 op 9 en zonder verliespartij wordt hij kampioen met 2 punten voorsprong! Uitslagen staan hier.
Laatste Nieuws: Vlaams Kampioenschap in Mechelen
18,19 en 26 februari 2005 Vijf vertegenwoordigers van SKOG. We beginnen met de oudste: Wouter. Met 3 op 6 haalt hij een uitstekend resultaat. Een prachtige overwinning tegen Tonnie Van Damme (weeral!). Daarna nog winstkansen tegen Roel Hamblok, kortom er zat nog meer in. Bij de -12 hadden we drie deelnemers waarbij twee die voor de eerste keer aan zulk kampioenschap deelnamen: Laurens en Thierry. Beiden deden het uitstekend voor een eerste keer: Laurens met 2 en Thierry met 2,5. Gebrek aan ervaring weerhield hen om de helft te halen, enkele gewonnen stellingen werden uit handen gegeven. Al doende leert men. En dan was er onze joker: Nils! Hij was er voor de derde keer op rij bij en jawel hij maakt zijn favorietenrol waar en scoort 6 op 6. De club heeft dus weer een Vlaams kampioen in de rangen. Nils werd ook nog laureaat van de provincie Antwerpen en bovendien Laureaat van Vlaanderen wat hem de zo fel begeerde mooie houten koning opleverde. Het had wel wat moeite gekost: 2 bloedstollende partijen tegen Pieter Reyniers en Yordi Schaeken leverden winst af in de slotseconde. Zeer ongezond voor SKOG-supporters om naar te kijken. Philip tenslotte scoorde voor zijn eerste deelname ook 2 dus al bij al een zeer succesvol toernooi voor de SKOG-jeugd. Deze ervaring zal volgend jaar extra punten opleveren voor alle skoggers! (behalve voor Nils ;-) ) Uitslagen staan hier.
De koning te rijk!

2 bekers en een koning, trop is teveel, en teveel is trop!
Krokustoernooi in Gent
12-13 februari 2005 Nils en Jasper waren er weer bij. Jasper maakte een foutje tegen Maarten Larmuseau de eerste dag en had dus 3 op 4. Nils moest enkel een remise toestaan aan Hendrik Ponnet (de latere nummer 2) en had dus 3,5 op 4. De tweede dag werd als verwacht moeilijker. Jasper blunderde in zijn tweede partij en werd uiteindelijk nog veertiende. Zonder die blunder zat er een top 5 plaats in. Die haalde Nils net wel met 5 op 7. Tegen Donna Schut opende hij zeer agressief maar een korte aarzeling koste hem het initiatief en de partij. Toch weer een goede prestatie want dit was in de categorie min 16! En een goede repetitie voor het Vlaams Kampioenschap van volgende week. Uitslagen staan hier.
20ste SKOG jeugdtoernooi!
Het jaarlijkse jeugdtoernooi op 12 maart. Wie meedoet zal het zich niet beklagen! SKOG zorgt dat het wat speciaals wordt! SKOG bestaat namelijk 40 jaar en dit is al het 20ste jeugdtoernooi
online inschrijven hier
Meer informatie (PDF)
Routebeschrijving
Jasper in actie vorig jaar!
Nils wint de D-categorie in Geldrop. Jasper ook 3,5.
Nils bevestigt zijn topvorm. Hij eindigt als eerste in de D-categorie op het Grote Bos toernooi. Dit is een toernooi voor de Nederlandse en Belgische jeugdtopspelers. Ook Jasper was uiteraard aanwezig en haalde Nils nog in tijdens de laatste ronde. Nils had echter een huizenhoge Buch door het hele toernooi vooraan mee te spelen. Proficiat weerom aan beiden. Uitslagen: hier.
Hmm?
Nuttige Info
Kalenders
Jeugdkalender
SKOG 05-06
Crit.2005 Kalender
Moretus kalender
Criterium
Criterium 2004
Criterium 2005
Aalter
Geel
Mortsel
Kampioenschappen
JKVV2005
BK2005
Stork 2005
Varia
Kramnik-Leko
Thinking Machine
Schaakcomposities
Archief 2004
Olve 2005
The Turk
C&D Gent
Cartoons
Interclub
2005-2006
Jeugd R1 IC
Jeugd R2 IC
Jeugd R3 IC
Jeugd R6 IC
Jeugd R7 IC
Jeugd R8 IC
Jeugd R9 IC