Verslag C&D Gent

Hallo iedereen, ziehier het verslag over de resultaten van onze 8-koppige delegatie.
Op Paaszaterdag trokken we met 8 spelers naar Gent om er deel te nemen aan het c&d tornooi. Op de laatste ronde van de interclubs werden in extremis nog 4 jeugdspelers aan het team Carlo, Erik, Wim en Jan V. toegevoegd. Na hun succes in de interclub wilden Andrej, Wout, Nils en Jasper zich ook in Gent een keer bewijzen.

Voor Erik - 4de reekshoofd - ging het al mis in de eerste ronde tegen een jeugdspeler. In een betere stelling overziet hij torenwinst en verliest hij op tijd. Wanneer hij in de derde ronde nog een remise moet toestaan, weet hij dat tornooiwinst er dit jaar niet zal inzitten voor hem. Hij eindigt uiteindelijk met 4 uit 7 op een teleurstellende 40ste plaats.

Carlo kwam in dit tornooi tot het besef dat dit tempo niet langer zijn ding is. Inderdaad, 45 minuten KO is een vreselijk tempo ! Te kort om lang na te denken, maar te lang om alle zetten snel te spelen. Hij liet dan ook vorken toe, gaf de nodige stukken weg en verprutste 3 van de 4 gewonnen stellingen. Hij eindigt met 3,5 op een 58ste plaats. Met heimwee dacht hij dit jaar dikwijls terug aan de eerste editie, die hij op zijn naam schreef...

Jan was tevreden na de eerste dag met zijn 2,5 uit 4. Op Paasmaandag moest hij het in de allereerste partij opnemen tegen Andrej. Hij verloor en was zo verbauwereerd dat er daarna niets meer bijkwam. Zo eindigde hij - tja, hij vroeg me om het niet te zeggen - maar we kunnen wel verklappen, dat hij niet op het laatste blad van de uitslag stond!

Wim had 's zaterdags 3 uit 4 gescoord (enkel een verliespartij tegen de uiteindelijke tornooiwinnaar in een partij die hij weliswaar had moeten winnen) en had nog uitzicht op een mooi resultaat maar dan moest hij nog deftig scoren op maandag. Dat deed hij : een fraaie 3 uit 3 en daarmee eindigde hij gedeeld 2de !! Proficiat !

Bij de jeugd had Nils na de eerste dag ook 3 uit 4 en uitzicht op iets moois als hij maandag goed zou spelen. Hij won zijn eerste partij en... werd toen plots ernstig ziek. Zware buikkrampen noopten Lucas om uiteindelijk met Nils naar het dichtst bijzijnde hospitaal te rijden voor een bezoek aan de spoedafdeling. Uiteindelijk trok de pijn weg en was het leed geleden, maar de vijfde partij... daarvoor was het net te laat. Hij won ook zijn laatste partij en eindigde dus met 5 uit 7 op een 12de plaats.

Jasper leek hetzelfde scenario te zullen volgen als Nils maar raakte in zijn laatste partij van zaterdag de verkeerde pion aan en zag zo de winst wegglippen. Ook op maandag vlotte het niet echt en hij eindigde met 4 op een 27ste plaats.

Wout deed met zijn 1519 mee in de D-reeks. Na de eerste dag stond hij op 1,5 punten maar 's maandags had hij een superdag en met 2,5 uit drie eindigde hij op 4 punten en een 35ste plaats, maar dat was genoeg om in de D-reeks nog binnen de prijzen te vallen (gedeeld vierde).

Andrej - non classˇ - speelde ook mee in de D-reeks en deed het zowaar nog beter : 2,5 uit 4 op zaterdag en 2 uit 3 's maandags was voldoende voor een 20ste plaats, en een gedeelde tweede plek in de D-reeks, wat hem ook al een aardig zakcentje opleverde.

Kortom : Oude God kwam (met 8), zag (dat het goed was) en overwon (3 spelers op het podium)!

Erik Cools