logo
[home] [mail ons] [forum]
Leuke Links
Kijk eens in het menu hierboven
Wil je alle beroemde mensen kennen die ook graag schaak spelen of speelden? Wil je leuke plaatsen waar je kan schaken kennen overal ter wereld? Nog andere schaakweetjes staan hierboven in het menu leuke links!


Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Geel op 18 februari.
Brugge criterium 28,29 december
Criteriumtoernooi
5 Skoggers namen deel: Wout, Benjamen, Robbe, Maarten en Hendrik. Hendrik speelde in zijn reeks lang mee voor een podiumplaats, maar door 2 nederlagen in de 2 laatste ronde eindigde hij net naast het podium, op plaats 4. De andere Skoggers braken geen grote potten te Brugge
Uitslagen hier


Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Geel op 18 februari.
Gent criterium 11 november
Criteriumtoernooi
We waren met 5 op het jeugdtornooi Jean Jaures in Gent op 11 november. 5 op 174 deelnemers!! Onze oudste was dit keer Domien. Een slechte start, maar daarna ging het beter, en eindigde hij met 3 op 7.
Benjamin , bij de -12, haalde niet alleen een mooie 5 op 7, maar won de laatste 2 partijen op 'zijn Benjamins' dwz langzaam maar zeker.
Bij de -8 hadden we 3 deelnemers. Voor Alexander (1.5) was het de eerste keer en voor Maarten (3.5) de tweede keer dat ze deelnamen. En ze hebben zich goed geamuseerd!
En dan was er nog Hendrik. Hoe win je een tornooi? Door simpel alle partijen te winnen natuurlijk. In 1 partij liet hij wel even zijn dame instaan, maar mat kan je ook nog geven met 2 lopers, 1 toren en een loslopend pionnetje. Het was een plezierige namiddag, de afwezigen hadden weeral ongelijk!
Jan Viaene
Uitslagen hier


Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Brugge 28 en 29 december!!! Er is ook nog een toernooi in St-Amandsberg (Mercatel) op 30 september.
Hendrik Kampioen!
Antwerps Ligakampioenschap Jeugd
Hendrik Decrop heeft zich tot Antwerps ligakampioen gekroond. Dit is de eerste van een lange rij, geloof ons!
Nog skoggers die zich plaatsten voor het Vlaams Kampioenschap: Benjamin (-14, 3de), Nathan (-12, 4de). Robbe mist maar net de kwalificatie. Proficiat aan allen!
Uitslagen hier


Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Gent op 11 november!!! Er is ook nog een toernooi in St-Amandsberg (Mercatel) op 30 september.
Turnhout 23-9-2006
Jeugdtoernooi Criterium
Er waren maar 2 deelnemers van SKOG in Turnhout, Nils en Hendrik. Is het toevallig dat juist deze 2 veel deelnemen en beiden reeds Belgisch kampioen geweest zijn? Waarschijnlijk niet..... Hendrik had niet meer geschaakt sinds het kampioenschap in Oostende, en dat was er aan te zien. Ondanks concentratiefouten (zoals dame laten instaan) eindigde hij toch nog tweede bij de -8. Als hij dus zijn normale vorm terugvind gaat ie voor de eerste plaats!
Nils begon goed (o.a. remise tegen de sterker geklasseerde Kevin Leenaerts en tegen zijn maatje Pieter Reyniers. Maar toen hij aan de leiding kwam lukte de winst niet , en eindigde Nils met 5 uit 7 gedeeld derde. Een mooie organisatie , maar met te weinig Skoggers!
Jan Viaene

Ter herinnering: Volgend jeugdtoernooi in Gent op 11 november!!! Er is ook nog een toernooi in St-Amandsberg (Mercatel) op 30 september.
Mortsel 16-9-2006
Jeugdtoernooi Oude God
109 deelnemers en zeer mooi weer. Zaal 't Parkske deed zijn naam alle eer aan.
Maar wat jullie interesseert zijn natuurlijk de UITSLAGEN!

Ter herinnering: Schrijf je ook in voor het jeugdtoernooi in Turnhout op 23 september!!!
Balen 9-9-2006
Stagedag
Zaterdag vertrokken 2 wagens richting Balen voor onze jaarlijkse jeugdstage. We waren met niet veel (Nils, Wout, Jeroen, Laurens, Stijn, Erik en Jan).
Maar de afwezigen hebben ongelijk gehad! Nils had een variantje uit de Draak voorbereid. Hij excuseerde zich op voorhand dat het waarschijnlijk niet lang zou duren... Na 2 uren in de voormiddag braken we de analyses af, en gingen nog 1 uur door in de namiddag. Erg leerlijk , zelfs voor 'Draakkenner' Stijn!
Naar jaarlijkse gewoonte werd er ook gevoetbald...op het Balense terrein is dat echt wel een specialiteit. We begonnen met de senioren tegen de junioren..maar dat bleek toch wat teveel gevraagd van Stijn... dus wisselden Jan en Wout van team, en toen werd het veel evenwichtiger.. Dank zij een laatste prachtdoelpunt van Laurens (eerst Wout gedribbeld, dan schitterend 3 bomen ontweken, en dan de bal langs Erik(!!!) in het doel....) ... Nog dank aan Hedwig voor de drank en het eten!!! Tot volgend jaar............
Jan Viaene

Ter herinnering: Schrijf je ook in voor het jeugdtoernooi in Mortsel: zie hiernaast!!!
Strombeek-Bever 2-9-2006
Vlaanderen-Engeland
Met Nils op bord 1 verslaat Vlaanderen Engeland met 22-18. Dit is de tweede keer in 10 jaar dat het de Vlaamse jeugd lukt. Hier ziet u Nils tegen de hoogst genoteerde Engelsman Craig Whitfield (zijn pennevriend) winnen.


Ter herinnering: Stagedag op 9-9- in Balen (Limburg?), maar dat wist je al als je de SKOG jeugdkalender raadpleegt... Schrijf je ook in voor het jeugdtoernooi in Mortsel: zie hiernaast!!!
Leuven 26-8-2006
Criteriumtoernooi
Enkel Nathan was op post. De vakantieperiode speelde dit jeugtoernooi duidelijk parten. Nathan eindigde mooi zesde met 5,5 op 9. Uitslagen .

Ter herinnering: Stagedag op 9-9- in Balen (Limburg?), maar dat wist je al als je de SKOG jeugdkalender raadpleegt... Schrijf je ook in voor het jeugdtoernooi in Mortsel: zie hiernaast!!!
Temse 19-20/8-2006
Summer 2006
Nathan en Jeroen verdedigen de skog kleuren in Temse. Jeroen eindigt op een prachtige 8ste plaats met 4,5/7. Nathan moet er terug inkomen hij scoort 2,5/7. Uitslagen .

Ter herinnering: Stagedag op 9-9- in Balen (Limburg?), maar dat wist je al als je de SKOG jeugdkalender raadpleegt...
Tilburg 18-20/8-2006
Weekendtoernooi Stukkenjagers
Als tussendoortje deed Nils mee aan het weekend-toernooi in Tilburg. Hij speelde een erg sterk toernooi wat zijn toernooiprestatie van 2126 wel bewijst. Ook tegen een Fide meester (+2200) hield hij de remise tot deze met koning vooruit koning achteruit hem door de vlag joeg: een fide meester onwaardig... Uitslagen .

Ter herinnering: Stagedag op 9-9- in Balen (Limburg?) en 26 augustus weer een criteriumtoernooi in Leuven, maar dat wist je al als je de SKOG jeugdkalender raadpleegt...
Balen 9-9-2006
Stagedag
Op 9 september is er de jaarlijkse stagedag voor de jeugd in Balen. Dit keer met en door de jeugd. Enkele jeugdspelers zullen zelf ook mee voor de training zorgen. Allen daarheen!
Ter herinnering: 26 augustus weer een criteriumtoernooi in Leuven, maar dat wist je al als je de SKOG jeugdkalender raadpleegt...
Oostende 2-7-2006
JeugdToernooi
Vier deelnemers van Skog: Hendrik en Benjamin, Jasper en Wout. Hendrik wordt 2de, Jasper 3de, Benjamin 10de en Wout 11de. Proficiat! Uitslagen
Ter herinnering: 26 augustus weer een criteriumtoernooi in Leuven, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Landegem 24-6-2006
JeugdToernooi
Drie deelnemers van Skog: Hendrik en Benjamin en Nathan Uitslagen
Ter herinnering: 2 juli weer een criteriumtoernooi in Oostende, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Grimbergen 21-5-2006
Jeugd(?)Toernooi
Drie deelnemers van Skog: Nathan bij de -10, Jasper bij de -16 en Nils nog maar eens bij de -20.
Nathan leverde puik werk met 1,5 op 2 tegen de Vlaamse en Belgische kampioen! Het zit er duidelijk in, we wachten nog tot het er eens helemaal uitkomt, maar nu al een mooie 10de plaats met 5,5 op 9. Jasper doet nog een beetje beter en eindigt gedeeld vierde met 4,5 op 7. Onze derde top 10 plaats is voor Nils. Met 4,5 op 7 wordt hij zelfs gedeeld tweede. In deze reeks blundert de organiserende club als nooit tevoren. De begeleiders die in deze reeks ook mochten deelnemen (en daar heeft niemand iets op tegen, zo krijgt de topjeugd goede tegenstand) mochten ook met de prijzen van de jeugd gaan lopen!
Zo ontnam men de 11-jarige(!) Tanguy Ringoir de toernooiwinst als eerste min 20 jarige! In eerste instantie verdedigde(!) men nog deze beslissing (begrijpe wie kan) alras putte men zich uit in excuses en beloftes dat dit recht gezet zou worden. We zijn zeer benieuwd!
Alvast proficiat aan onze drie top-tieners!
Ter herinnering: 24 juni 2006 weer een criteriumtoernooi in Landegem, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Nils en Harry Potter
Werkje voor Nederlands
Nils moest voor het vak Nederlands een creatief werkje maken rond Harry Potter. Ieder kent wel de schaakpartij uit het eerste boek. Welnu, Nils heeft die partij wedersamengesteld en er dan een analyse van gemaakt. Niet eenvoudig als je weet dat het boek slechts enkele zetten bevat (en ook een schaaktechnische fout in de Nederlandse vertaling). Deze partij klopt volledig met het boek (op die fout na).
Erg grappig en interessant voor schaakfanaten: de pdf staat hier . Opgepast 8,4 MB!)
Ter herinnering: 21 mei 2006 weer een criteriumtoernooi in Humbeek, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Hoboken: 23 april
Jeugd weer in vorm:
De goede resultaten van de laatste tijd werden weer eens bevestigd in Hoboken. Nathan bij de -10 haalt weer een top 10 plaats. Bij de -14 speelde Domien zijn tweede toernooi ooit. Deze jongen heeft heel wat talent: moeiteloos komt hij in elke partij een stuk voor. Tegen de Europese kampioene Eva Baekelant speelt hij makkelijk remise. Alleen nog wat gebrek aan ervaring doet hem zijn voordeel verliezen, niettemin: proficiat met 3,5 op 7! Bij de -16 kent Jasper een moeilijke start maar dan herpakt hij zich en eindigt nog 10de! Bij de -20 dan: Wout speelt goed en eindigt nog mooi 10de! Tot slot Nils: hij kiest om bij de -20 te spelen en eindigt verdienstelijk 7de. Ook 3 reeksen hoger kan hij al mee!
Uiteraard eindigt dit toernooi met een ijsje (ook al was Erik er niet bij deze keer!). Ook de derde jeugd deed mee, maar van Jan Viaene verwacht ik nog een verslagje. Ter herinnering: 21 mei 2006 weer een criteriumtoernooi in Humbeek, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
BJK2006: 2 titels!
Maandag 10 april-Zondag 16 april, Oostende:
Skog is blijkbaar een kweekvijver van kampioenen aan het worden! Nils werd vice-kampioen bij de -14 (7 op 9, geen verliespartij). Nog straffer deed onze allerkleinste: Hendrik. In zijn eerste toernooi met lange partijen haalt hij de titel bij de -8 jarigen. Nog straffer: hij eindigt als 7de bij de -10! Dit belooft voor de volgende jaren! Zijn vader Ruben was vooral tevreden over de manier waarop: zeer degelijke partijen, tegen 4 jaar oudere tegenstanders. Grappig was dat hij na zijn remise (en hij had kunnen winnen) tegen de Antwerpse kampioen zei: hij gebruikte veel tijd! Zelf had Hendrik nog 1u29 op zijn klok! De andere skoggers deden het ook goed: Jasper had wel meer willen halen als 4,5 maar dit is toch de helft in een sterke reeks. Jeroen haalde 4 in dezelfde reeks, dit betekent een verbetering met 400 procent tov vorig jaar! Wout haalde 4 en net niet de helft dus. Benjamin werd verdienstelijk 19de met 5. Voor volledige uitslagen e.d.: Website BJK
Ter herinnering: 23 april 2006 weer een criteriumtoernooi in HOBOKEN, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Geel: Criterium toernooi
Zondag 26 februari:
...we waren slechts met drie aanwezig! Doch vorig jaar konden we geregeld rekenen op 7, 11 en zelfs twaalf deelnemers. Waar zit onze jeugd, laat jullie zien. (nvdr Nils was te zien op de skipistes, Jasper, Andrej, Wout, Laurens en Jeroen waren te zien op het Liga-kampioenschap) Gebruik de Olympische gedachte: "Deelnemen is belangrijker dan winnen". Thierry, Philip en Nathan hebben de naam van de club in Geel hoog gehouden. Thierry in de categorie -14 kwam op een verdiende 11de plaats met 4.5 / 7. Philip bij de categorie -12 eindigde op de 16de plaats met 4 / 7 Nathan bij -10 verloor door een "en passant" die hij nog niet kende (?) een partij in winnende stelling tegen Guldentops Nathan. Maar liet de moed niet zakken en eindigde tenslotte op de 4de plaats met 6 / 9. Proficiat aan alle deelnemers. (verslag Johan De Strycker) Ter herinnering: 23 april 2006 weer een criteriumtoernooi in HOBOKEN, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
JVV 2006: Nils kampioen!
Mechelen: Zaterdag 11 en Zondag 12 februari:
Er starten 3 deelnemers van SKOG: Nils bij de -14, Jasper bij de -16 en Wout bij de -20.
Jasper start prima maar laat dan een puntje liggen tegen de favoriet Robin Leenaerts. Hij staat met 2 op 4 nog altijd goed. Wout haalt twee remises (na diep in sommige ogen gekeken te hebben) en heeft 1 op 4. Nils heeft het met zwart wat moeilijk maar met wit hakt hij er lustig op los. 3,5 op 4 en staat met 3 anderen aan de leiding. Op zondag komt er 1 deelnemer bij van SKOG: Benjamin die bij de -12 start. Hij haalt 1,5 op 3 en verliest enkel van de latere winnaar Pieter Saligo. Al bij al een goede start van de skoggertjes.
De volledige uitslagen: -10 , -12 , -14 , -16 , -20

Mechelen: Zaterdag 18 februari:
Er komen 2 deelnemers van SKOG bij: Nathan en Hendrik bij de -10.
Aan het einde van deze slotdag is het resultaat van alle skoggers uitstekend: iedereen haalt de helft en de helft van de skoggers haalt zelfs meer! Hendrik en Benjamin hijsen zich met 3 op 6 zelfs in de top 10. Wout scoort op deze laatste dag 2 op 2. Jasper haalt een schitterende zevende plaats met 3,5 evenals Nathan, maar die heeft zelfs 4! Proficiat Nathan! En dan is er uiteraard de slagroom op de taart: Nils verlengt zijn titel van Vlaams kampioen voor de vierde keer. Yordi Schaeken wordt simpel opzij gezet, hoewel die het zelf pas gelooft als hij mat staat. Daarna volgt een remise tegen de top- en elo-favoriet Stef Soors. Daardoor moest een blitz beslissen over de titel. Hierin hield Nils eigenlijk makkelijk de bovenhand. Weeral gefeliciteerd Nils!
Ter herinnering: 26 februari 2006 weer een criteriumtoernooi in Geel, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Nederland 28/29-1-2006
Geldrop: Zaterdag 28 en Zondag 29 januari:
Slechts 1 deelnemer van SKOG: Nils.
De Belgische en Nederlandse topjeugd ontmoetten elkaar op het Grote Bos toernooi. Nils verdedigt zich kranig, verliest wel tegen 2 A-spelers maar vecht zich zondag met 3 op 3 terug naar de gedeeld 2de plaats in de C-categorie. Goed voor zijn spaarpot. De volledige uitslagen: hier
Ter herinnering: 26 februari 2006 weer een criteriumtoernooi in Geel, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Criteriumtoernooi Aalter 14-1-2006
Aalter: Zaterdag 14 januari:
Slechts 2 deelnemers van SKOG: Nathan bij de E-groep en Jasper bij de B.
Beiden houden de eer van Oude God hoog en eindigen bij de top 10. Bravo! Ik wacht nog op een verslag van Jasper... De volledige uitslagen: hier
Criteriumtoernooi Brugge 28-29/12
Brugge: Woensdag 28 december:
8 deelnemers van SKOG: Hendrik bij de E-groep. Benjamin en Thierry bij de D-groep, Jasper, Jeroen en Nils bij de B-groep en Wout bij de A.
Wout begint dadelijk met een stunt: hij klopt zowaar Nicolas Vanderhallen! Hierdoor is hij zelf van slag en verliest zijn 2 volgende partijen.
Jasper en Nils halen 2 uit 3 en Jeroen blijft op 1 steken.
De jongeren doen het verder uitstekend, op naar donderdag!
Brugge: Donderdag 29 december:
Nils speelt zijn beste toernooi bij de -16 maar de klok speelt hem parten, tweemaal verlies na mooi spel. De laatste ronde tegen Sven Forster staat hij in gloeiende tijdnood en blitzt of zijn leven er van afhangt. Tot de scheidsrechter merkt dat op alle andere borden er nog een half uur rest en bij Nils slechts 5 minuten. Jammer genoeg komt het kwartier extra wat beiden toegekend krijgen iets te laat voor Nils, hij heeft zijn uitstekende stelling al weggegeven! Les: altijd kijken of je klok juist staat. Nils eindigt nog 14de
Jasper eindigt met 3 als 24ste en Jeroen ook met 3 als 31ste.
Wout eindigt 16de met 3 op 7.
De kleintjes doen het het best: Hendrik eindigt mooi als 8ste. Bravo! Philip eindigt 49ste met 4 op 9 (meer groenten eten Philip!)
Benjamin eindigt zelfs gedeeld zevende bij de -12 met 5 op 7: prima!
Ook bij de -12 worstelde Thierry zich met 3 uit 7 op een 39ste plek.
De volledige uitslagen: hier
Ter herinnering: 14 januari 2006 weer een criteriumtoernooi in Aalter, maar dat wist je al als je de kalender raadpleegt...
Jeugdinschrijvingen
Hoe kan je lid worden?
Op zondag 1 oktober om 10u30 starten de lessen. Deze eerste les dient om je in te schrijven en/of kennis te maken. Het lidgeld bedraagt 40 euro per jaar. De lessen gaan door in het Mark Liebrecht Centrum in Mortsel op zondag van 10u30 tot 12u30.
De stappenmethode van Brunia en van Wijgerden, een internationaal erkende methode om het schaken te leren wordt gebruikt. In je inschrijvingsgeld is het stappenboek inbegrepen.
Voor elke stap is er een leermeester en op het einde van het jaar volgt een proef waarmee je je diploma kan behalen.
Talentvolle jongeren doen in de eerste plaats mee aan jeugdcriteriumtoernooien en kunnen daarna als ze gebeten zijn door de schaakmicrobe meedoen aan het nationale interclub toernooi.
De kalender van de skog jeugd staat hiernaast. Je kan je er op abonneren zodat je steeds actuele informatie krijgt.
Wil je nog meer info? Mail de jeugdverantwoordelijke: Jan Viaene
Vlissingen
Internationaal toernooi
Nils doet dit jaar mee in Vlissingen, aan het Hogeschool Zeeland toernooi i.p.v. Hengelo. Ook Mureck (het European Community Championship) laat hij hiervoor vallen. Zijn lotgevallen kan je hier volgen.

Open BK 2006
Open Belgisch Kampioenschap
Vier deelnemers van Skog: Jan Viaene, Jeroen, Nils en Laurens. Onze kersverse jeugdleider pendelt elke dag naar Namen met Nils en Jeroen. Laurens overnacht ter plekke. Hun lotgevallen kan je hier volgen.
Nils behaalt weer een mooi resultaat: gedeeld veertiende met 6/9!
Jeugdclubkampioenschap 2005-2006
Het jeugdclubkampioenschap kende dit jaar 14 deelnemers. Gemiddeld speelde een speler 4 van de 8 ronden mee, wat toch een beetje aan de lage kant lag. Nils had een uitstekende eerste 4 ronden gespeeld en haalde de volledige 4 punten binnen. Zijn directe concurrenten Wout en Jeroen moesten toen reeds 1.5 punt prijsgeven. Ronde 5 en 6 kon Nils echter niet meedoen waardoor Wout op gelijke voet kwam met Nils en Jeroen volgde op een half punt. Wout en Nils gaven de laatste 2 ronden zelf geen punten meer weg, waardoor een onderlinge match de beslissing moest brengen. Hierin bleek Nils de sterkste waardoor hij de nieuwe jeugdclubkampioen van Oude God wordt. Proficiat Nils!
Stijn Van Rompaey.
Eindresultaat
Jeugdkalender
Nieuw! Hiernaast is een link naar een nieuwe Jeugdkalender waarin getracht wordt zoveel mogelijk binnen- en buitenlandse toernooien die interessant zijn voor de jeugd te verzamelen. je kan je abonneren op deze kalender (indien je software ics ondersteunt).
Klikken op een item opent een pop-up met een link naar het evenement. Indien je een tip hebt om toe te voegen: verwittig me per mailtje door hier te klikken: Lucas !
Nuttige Info
Kalenders
Jeugdkalender
SKOG jeugd 06-07
Criterium
Criterium 2007
Criterium 2006
Criterium 2005
Criterium 2004
Kampioenschappen
JKVV2006
JKVV2005
BK 2006
Interclub
2005-2006